De muurprinter

Wat is een muurprinter?

De muurprinter is een verticale uv-printer die op ieder verticaal vlak kan printen. Het bestaat uit losse componenten die we bij u op locatie eenvoudig op kunnen bouwen. De basis is een wagentje die langs de muur rijdt. Hierop wordt de mast geplaatst, waarlangs de printkop zich verticaal kan bewegen. Onze monteurs regelen alles vakkundig voor u in, u hoeft alleen te genieten van het eindresultaat. 

 De inkt is van zéér hoogwaardige kwaliteit, is waterbestendig en krasvast. Doordat een laser constant de afstand tot de muur meet en corrigeert, hoeft de muur niet zuiver recht te staan. Een afwijking van enkele centimeters kunnen wij hierdoor eenvoudig opvangen.

Buiten muren wordt de muurprinter ook ingezet voor andere toepassingen, zoals deuren, panelen, tafelbladen en zelfs deksels van uitvaartkisten.

Wat zijn de voordelen?

Zijn er beperkingen?

De muurprints kunnen in de meeste gevallen niet over het gehele oppervlakte van de muur worden aangebracht in verband met de hoogte van de printkop, er blijft dus altijd een kader om de afbeelding heen. Hoe dat zit kunt u onder aan deze pagina vinden bij de voorwaarden.

Wat kan er geprint worden?

Vrijwel ieder grafisch bestand kan omgezet worden naar een printbestand. De meest gebruikte zijn .jpeg, .png, .tiff, .AI .pdf en .eps. Bij teksten en logo’s gaat de voorkeur uit naar vectorbestanden omdat bij het vergroten de kwaliteit behouden blijft. Voor foto’s is de resolutie van belang om een zo mooi mogelijk resultaat op de muur te krijgen. Het is ook van belang dat het oppervlak licht van kleur is voor foto’s waarbij veel lichte tinten aanwezig zijn. Wit kunnen we namelijk (nog) niet printen.

Uw oude fotoalbum bevat ook vaak dierbare herinneringen. Bij ons heeft u de mogelijkheid om deze met een hoge resolutie te laten scannen, indien nodig te bewerken, om het vervolgens als muurprint uit te laten voeren.

Heeft u zelf geen geschikte foto, maar wilt u wel graag een muurprint? Uiteraard helpen wij u graag naar het zoeken van een geschikte afbeelding. Voor een speciaal design staan onze ontwerpers voor u klaar. De mogelijkheden zijn onbeperkt! 

Meer weten?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op en we bedenken samen wat voor u de beste oplossing is.

Voorwaarden en specificaties

Specificaties muurprinters

1) De printer kan niet het volledige oppervlak van een muur printen, het witte kader geeft het maximale printgebied aan.

 2) De printkop, nu rechts van de mast geplaatst, kan ook aan de linker zijde worden gemonteerd. 

3) De printer rijdt altijd van links naar rechts.

 4) met onze beschikbare mastdelen kunnen we de volgende masthoogtes opbouwen (in cm): 180 ; 210 ; 230 ; 240 ; 260 ; 270 ; 290 ; 320 ; 350 ; 370 ; 400 cm Mocht uw situatie niet helemaal overeen komen met de aangegeven maatvoering, neem gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Printbereik Muurprinter

Voorwaarden

Het muuroppervlak dient te alle tijden in een goede staat te zijn voor een goed eindresultaat. Daarom moet het vrij zijn van vet, vocht en vuil. Wij kunnen de muur visueel beoordelen maar nooit aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit van het oppervlak en de resultaten die het geeft aan de muurprint.

De vloer vóór de muur dient vlak, schoon, stofvrij, droog en vrij van obstakels te zijn, minimaal 1 meter vanaf de muur. 

Stopcontacten, lichtschakelaars en andere uitstekende objecten binnen het printgebied dienen te zijn verwijderd vóór aanvang van het printen.

Het is met onze muurprinters niet mogelijk om de muur geheel te voorzien van een print. Door de hoogte van de printkop kunnen wij tot maximaal 30cm onder het plafond printen en minimaal 20 cm vanaf de vloer. De lengte van de print is onbeperkt mits de muur geheel vrij is van obstakels. Staat er een muur haaks op de te printen muur, dan kan daar niet strak tegenaan geprint worden. Er moet dan rekening worden gehouden met een minimale afstand van 10 cm.

Er dient vooraf een foto te worden gestuurd van de betreffende muur, ter beoordeling. Bij twijfel zal er telefonisch contact zijn om eea door te nemen. Ook is het mogelijk dat er eerst een afspraak moet worden gemaakt voor een beoordeling.

Voordat de afbeelding definitief op de muur word geprint zal er altijd eerst een preview zijn vertoond ter goedkeuring. 

Er wordt gewerkt met een kwalitatief zeer hoogwaardige uv- inkt die na het printen direct is uitgehard. Vanuit de fabrikant worden de volgende garanties afgegeven op verkleuring door uv licht:

  • Binnen gebruik: 12 jaar garantie
  • Buiten gebruik zonder uv werende coating: 2 jaar
  • Buiten gebruik met uv werende coating: 5 jaar